Wanneer stuur je een trouwkaarT?

Het plannen van een bruiloft staat vol van het kiezen van datums! De datum van het aanzoek, het kiezen van een datum voor jullie speciale dag, wanneer vraag je een getuige? 

Het is een hoop plan werk en dan komt er nog een belangrijk moment bij waar je ook een keuze voor moet maken. Wanneer ga je jouw gasten inlichten over je bruiloft en wanneer stuur je de echte uitnodiging?

Save the date

Wanneer aanstaande bruidsparen mij om advies vragen wanneer ze welke kaarten moeten versturen, adviseer ik altijd om eerst én op tijd een Save the Date uit te sturen!

Dit is een leuk ‘officieel’ moment om bij iedereen aan te kondigen dat jullie gaan trouwen, zodat iedereen die datum ook alvast in de agenda kan zitten. Voor jullie als bruidspaar geeft dit ook nog eens een beetje extra lucht, omdat je alle officiële zaken en belangrijke informatie lekker kan bewaren voor de uitnodiging. Het enige wat je zeker moet weten is de datum en bij voorkeur de locatie, de rest komt later!

Een Save the Date versturen kan je het beste doen tussen de 12 en de 6 maanden vóór jullie bruiloft. Zo heeft iedereen nog ruim de tijd om ervoor te zorgen dat ze erbij zijn.

Een leuke tip: Verstuur je Save the Date nét voor het weekend, zodat de kaart op vrijdag of zaterdag bezorgd wordt bij jullie gasten. Zo hebben je gasten net wat meer rust om je kaart te bekijken en zal deze niet zomaar ergens op de stapel terecht komen!

De uitnodiging

Een uitnodiging, jullie échte trouwkaart, is toch wel veel meer ‘officieel’ dan een save the date kaart. Wacht daarom ook zeker niet te lang met het versturen hiervan! Ook al heb je een Save the Date verstuurd, veel gasten wachten toch de échte uitnodiging af.

Voor jullie is het versturen van de trouwkaart het moment waarop al best wat zaken ‘officieel’ vastgezet worden, zoals de tijdsplanning op de dag zelf, wie er aanwezig zijn bij de ceremonie, de hele dag of alleen de avond, maar ook bijvoorbeeld de dresscode. 

Wanneer je de trouwkaart kan versturen, hangt daarom ook een beetje af van hoe alle voorbereidingen verlopen. Een richtlijn om de trouwkaart te versturen is ongeveer drie maanden vóór de bruiloft.

Vergeet ook niet om je contactgegevens te delen, en: zorg dat je bereikbaar bent op de dagen na het versturen van je uitnodiging! Veel gasten zullen je nog een berichtje willen sturen om definitief te bevestigen dat ze erbij zijn, om voorkeuren door te geven of om gewoon nog een keertje te feliciteren.

Tijdens het ontwerpproces zal ik jullie zo veel mogelijk helpen om de kaarten op tijd te versturen en zal ik ook tips geven om de details op tijd af te stemmen zodat de informatie op jullie trouwkaart helemaal klopt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust even contact met mij op!

Neem contact op

Laten we kennismaken! Neem contact op en ik zal jullie spoedig uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.